Mediation bij scheiding, wat is het?

Een vechtscheiding is iets waar niemand op zit te wachten. Bij Eerlyk begrijpen we dat als geen ander. Om deze reden begeleiden we u graag tijdens het gehele proces van de scheiding als mediator. Als mediator richten wij ons op een proces dat eerlijk verloopt waarin u zich echt gehoord voelt. Als scheidingsmediator draait het om goede gesprekken voeren om er samen uit te komen. Het doel is om samen goede afspraken te maken voor de toekomst waarbij er een overeenstemming wordt bereikt over alle onderwerpen. Wij zullen u begeleiden in dit proces en handelen daarbij altijd onafhankelijk en neutraal.

Het woord mediator wordt steeds vaker gebruikt in de context van scheiden. De daadwerkelijke mediator betekenis draait om bemiddeling tussen twee partijen. In ons geval gaat het dus om het bemiddelen tijdens een scheiding. Een mediator is onafhankelijk persoon die vanuit een neutrale positie naar een gezamenlijke oplossing zoekt. De mediator is meestal niet degene die de oplossing geeft, maar ervoor zorgt dat beide partijen samen tot een oplossing komen. Vanuit de mediator rol wordt er dus vooral bemiddeld en wordt er advies gegeven over hoe problemen kunnen worden opgelost.

Gratis kennismakingsgesprek
scheiden
Mediator

Kosten van mediator

Door te kiezen voor een mediator in plaats van een juridisch proces wordt er vaak veel geld en tijd bespaart. Zo zorgen wij voor een vlot proces waarbij er snel goede afspraken gemaakt kunnen worden. Een juridisch proces bij een advocaat kost over het algemeen een stuk meer tijd en geld. Het grote voordeel van een mediator is dat u degene blijft die de keuzes maakt. Wij zorgen er daarbij voor dat beide partijen tevreden zijn met de keuzes die gemaakt worden. Daarnaast werken wij met vaste pakketprijzen. Hierdoor wordt u niet meer verrast met extra kosten achteraf en weet u al gelijk vanaf het begin wat de prijs is van de mediator.
Over ons

Waarom een mediator bij Eerlyk?

Kiezen voor een mediator tijdens een scheiding kent dus vele voordelen, maar waarom zou u kiezen voor Eerlyk? Zoals al eerder benoemd zijn wij erg transparant in onze prijzen waardoor u gelijk weet wat u van ons kunt verwachten. Een bijkomend voordeel is dat wij experts zijn in alles wat te maken heeft met scheiden. Denk hierbij aan het regelen van geldzaken of alles goed regelen voor de kinderen. Kortom, wij kunnen u verder helpen met alles op het gebied van scheiden zonder dat het uitloopt op een vechtscheiding. Er in samenspraak uitkomen staat voor ons voorop. Het draait dan ook zeker niet ons, maar vooral om wat jullie willen. Wij zijn er om het gehele proces te begeleiden en advies te geven waar nodig. Door de hoge complexiteit van scheiden helpen wij u graag om het overzicht te krijgen en belangrijke afspraken te maken voor de toekomst.
mediation

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Maak een vrijblijvend kennismakingsgesprek en wij vertellen u wat Eerlyk voor u kan betekenen.